Things are going uphill from now!!
Door: Maddi
Blijf op de hoogte en volg Maddi
09 Mei 2010 | Nepal, Kathmandu
De strike is nog steeds over, Kathmandu bruist weer van het leven, de chaos is weer terug!!
Na drie dagen regen schijnt de zon weer.
Er zijn twee pakketjes uit Nederland gearriveerd met kaarten, drop, norit en spulletjes voor Prerika, de dochter van Prem en Anita, en mijn nichtje. Ze noemt mij aunty Maddi zo schattig!
Prem en zn familietje hebben geleden onder de strike. Prerika kon niet naar school, sinds vandaag weer wel! Anita kon maar twee uurtjes per dag werken in de winkel terwijl de prijzen voor voedingswaren omhoog gingen. Ondanks dat nodigden ze me gisteren wel uit voor het avondeten (Veel rijst, klein beetje groenten deze keer ze kunnen zich echt niet meer veroorloven maar weten wat delen is)! En krijg je nog een ketting en haarspeldje ook als je weer weg gaat. Niet te geloven..
Nu zit ik in t int. geusthouse op mn peeceetje met wifi. Ik heb hier gelunchd en krijg net te horen dat ik mn thee en juice niet hoef te betalen, nou ja zeg het moet niet gekker worden! ik heb samen met Jelmer en Lida besloten om Prem en Anita te helpen met het betalen van de school van Prerika, tenminste ik begin daarmee als ik weer terug in Nederland ben, een goed doel waarvan je zeker weet dat het goed terecht komt!
Ja Antoinet ik wil hier weer gaan reizen maar nog geen concrete plannen. Ik leef hier steeds meer van dag tot dag. Kom hier weer mensen tegen die ik al kende van 3 weken terug, erg gezellig, en ben uitgenodigd voor een weekendje Brighton, maar dat zal wel in 2011 worden! Reis een klein jaar in Azie maar ben nog nooit ik de U.K. geweest shame on me!
Heb zoals vele andere toeristen op het moment nog steeds diarree. Wrs omdat het voedsel een beetje te oud werd door de strike? Maar ondanks dat weer een levendig, veilig en vrolijk Nepal, waar mn hart van gaat zingen.
PEACE IN NEPAL!!
Na drie dagen regen schijnt de zon weer.
PEACE IN NEPAL!!
09 Mei 2010 - 15:07
Mampap:
"Alles wat een begin heeft, heeft ook een einde.
Sluit daar vrede mee en alles komt goed."(Oosters gezegde)Chuppa, chuppa. -
10 Mei 2010 - 06:28
Papuasap:
Hey mad coco,
Wij zitten via jou bloq boven op het nieuws ,maar europa loopt achter! Pas Afgelopen zaterdag stond een klein berichtje id krant dat de reisburo's negative reis advies gaven,voor vluchten naar Nepal. Wij zijn hier bezig om de euro veilig te stellen !
" Ben niet echt blij met 1 euro..pa? "
Blijven jou digi volgen.
xxxxxpeggy,cheryl en Noes -
10 Mei 2010 - 09:41
Marianne:
Hallo Maddi,
Eindelijk een berichtje van mij. Sta veel alleen en thuis krijg ik het niet voor elkaar met mijn computer. Ik ben je niet vergeten en bekijk op het werk steeds je verslagen.Ik las dat alles goed met je gaat. Wat een ervaring doe jij op. Leuk joh, zo'n pakketje van het thuisfront. Op DC aan Zee is alles goed en je moet de groetjes hebben van iedereen. Maddi pas goed op je zelf en tot schrijfs. Groet, Marianne. X -
10 Mei 2010 - 09:41
Marianne:
Hallo Maddi,
10 Mei 2010 - 14:52
Antoinet:
Namaste Maddi,
Je ziet het het komt altijd weer goed. En neem het zoals de Nepalesen het nemen. het gebeurt gewoon.
Ben wel blij voor je dat het er wat rooskleuriger uitziet. Mooi doel voor Prerika. succes met je darmpies.
Kussie -
10 Mei 2010 - 21:16
El:
namasteee nepalimaddi
Meid, wat maak je een hoop mee en wat oogst je veel liefde! heb je vast ook zelf gezaaid! Fijn dat je je ticket kon annuleren! En zo mooi dat je kunt genieten van de uurtjes tussen 18 en 20 want af en toe zal het best angstig geweest zijn; die maoisten met stokken. ben heel benieuwd welke trekking je gaat wandelen? Ik vond het geweldig, zo te voet en ervaarde ook toen zo veel behulpzaamheid etc etc. Al je blogjes net gelezen, was met loulou lang weekend in london en ook daar nauwelijks iets in de krant over de strike gelezen....Zelfs in zo'n smeltkroes aan culturen is het blijkbaar geen nieuws...?
liefs el -
11 Mei 2010 - 13:40
Noor:
Ik zit met tranen in mijn ogen, omdat ik Nepal zo mis na het lezen van je verhalen. Je verliest je hart aan dat land....wat is het mooi!