De tandarts in Vietnam - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Maddi Ferket - WaarBenJij.nu De tandarts in Vietnam - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Maddi Ferket - WaarBenJij.nu

De tandarts in Vietnam

Door: Maddi

Blijf op de hoogte en volg Maddi

09 Juli 2010 | Vietnam, Hanoi

Ik vanochtend achterop de scooter naar de tandarts, afspraak om 11 uur. Scooter was 30.000 Dong en ik geef de man een briefje van 100. Hij geeft me 60 terug. "10.000 more" Zeg ik en hij geeft me een briefje van 1.000. Je moet hier ogen op je rug hebben. Mn kies was in 10 minuten gevuld. Een Vietnamese tandarts die een klein beetje engels kon. In Nederland boren ze de boel eerst een beetje bij voordat ze vullen en aangezien het gat tot bijna aan mn zenuw zat (vertelde mn Nederlandse tandarts me gisteren, was te zien op de computerfoto) vroeg ik of hij anaesthetics had voor het geval dat. Dit woord kende hij niet dus ik met handen en voeten en au au zeggend proberen me duidelijk te maken. Waarop hij een verdovende spray liet zien. Toen ik het gebaar van een spuitje maakte zei hij "no have". Okee dan niet. Maar het stomme was, hij boorde de boel helemaal niet mij, desinfecteerde het alleen maar. Ik vroeg nog twee keer of hij de drewel niet moest gebruiken, no, no drewel. En daarna vulde hij de kies. Hoop niet dat het binnenin nu aan t rotten is, we zien het wel haha! De tandarts rook uit zijn mond, en wel door zijn mondkapje heen... nou dat beloofd wat! Na het vullen wilde de tandarts weten of de vulling niet te hoog was om op mn ondergebit aan te sluiten. Dit deed hij met de volgende vraag "Are you feeling high?" Nou nee dus, daarom vroeg ik juist om die anaesthetics!!
Het kostte me E8, en die ga ik mooi declareren haha! Het is nu half 5 en heb op mn kamer met mn airco aan in het boek "eleven minutes" van Paulo Coelho gelezen. Ga er nu maar ff uit, in de drukte en hitte van Ha Noi!

• 09 Juli 2010 - 10:51

Renate:

hij is dan toch gevuld, da's al veel hé. :)

• 10 Juli 2010 - 11:21

Antoinet:

Hoi lieverd,
    Leuk he naar de tandarts in het buitenland, ik heb de praktijken alleen aan de buiten kant gezien, nou dat zei al genoeg, jij lever dan ik.
    Misschien verstandig er hier nog even naar te laten kijken.
    kussie

• 10 Juli 2010 - 21:34

Monika:

Brrr naar zo'n tandarts daar gaan lijkt me geen pretje. Maar wel een fijne prijs haha.