Wat een timing.... - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Maddi Ferket - WaarBenJij.nu Wat een timing.... - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Maddi Ferket - WaarBenJij.nu

Wat een timing....

Door: Maddi

Blijf op de hoogte en volg Maddi

08 Mei 2010 | Nepal, Kathmandu

Ik heb gisteren mn blogje niet af geschreven er kwam wat tussen...iets goeds!!
Maar ik zal eerst even verder gaan waar ik gebleven ben. Okee gisteren kwart over 9 smorgens kreeg ik te horen dat ik een vlucht naar Kathmandu kon nemen om 10:30 en dat ik om 10 uur klaar moest staan voor het busje naar het vliegveld in Pokhara. Dus in 3 kwartier: naar het reisburo (langs de achterdeur) mn ticket betalen, die werd netjes iets voor 10en naar mn hostel gebracht, rekening hostel betalen en gauw mn bekpek pakken... en weg! Onderweg aan de kant gezet door een grote groep maoisten. Die keken naar binnen in de bus en toen mochten we weer doorrijden (aardig van ze he?)Daarna een korte domestic flight in een klein vliegtuigje naar Kathmandu. Daar een poos gewacht voor een busje naar het centrum tot die vol was. Gezellig zitten kletsen met de andere mensen in de bus.. Tot het centrum rijden konden we niet... Ontzettend veel mensen op straat, een mix van maoisten en bevolking die in opstand komt. Iemand die een vredeslied zong over een microfoon en mensen die erop dansten.. Laatste stuk gelopen. Het was echt bizar om hier weer te lopen, alles ziet er ineens totaal aners uit als drie weken geleden, en op verschillende plekken zie je bakstenen op straat liggen..Een Nepali was zo lief om met me mee te lopen naar mn hostel i.v.m. de veiligheid, top! Toen ik bij het Tibetan Peace Guest House aankwam hoorden we een onwijze herrie op straat en ik vroeg of die Nepali wat wilde drinken want ik wilde niet dat hij op dat moment terug de straat op ging. Dit deed hij gelukkig.. Ik was heel blij de mensen van het hostel weer te zien en vooral Prem en zijn familie!
In het restaurantje stond de televisie aan en zag je live beeldn van het centrum van Kathmandu (ik zit iets buiten het centrum) Er waren gevechten tussen de maoisten en de bevolking, nu gooide de bevolking stenen naar de maoisten en is er een jeep van de maoisten omver geduwd. Goed om 18 uur gingen ook hier de winkels open, maar er was geen travel agency open... kut..
Ik had wat nrs in mn lonely planet staan en Prem belde een Travel Agency die voor ons de deur open deed. Ik had smiddags zitten googlen voor een vlucht naar Laos maar kon geen geodkopere vinden dan E500 voor een enkeltje! Op dat moment kwam ik in gesprek met Nick, en die gaf mij het advies om naar Chiang Mai te reizen en over land naar Laos te gaan. Op beide plekken is een visa on arrival verkrijgbaar.Okee dus ik bij de Travel Agency een vlucht naar Chiang Mai geboekt voor de volgende dag en daarna een Lonely Planet Thailand aangeschaft.. Daarna wat eten met Nick en Prem in een ander hostel en guess what...... krijgen we te horen dat de strike over is!!!
Jezus wat was ik blij ik kon het haast niet geloven ik heb het op straat wel 5 x nagevraagd! De winkeltjes etc kunnen weer open, de kinderen kunnen weer naar school, de vrijwilligers kunnen weer aan het werk, en de toeristen kunnen weer vrij door Nepal reizen. Alhoewel, whaa ik heb net een ticket naar Thailand geboekt.. FUCK!!!
Nou was mn ticket nog niet uitgeprint omdat de vliegmaatschappij al dicht was en had ik nog niks betaald.. Die lieve Prem belde voor mij het reisburo en ik kon gratis mn vlucht cancelen en nou kan ik toch lekker hier blijven!
Wel zonde van het geld voor de domestic flight en als ik hier weer ga reizen moet ik weer terug diezelfde kant op maarja het zij zo!!
Wel is het zo dat de maoisten alweer met een nieuwe strike voor onbepaalde duur dreigen.. Zelf denk ik niet dat het zover komt, ze moeten nu toch wel weten dat het zo niet werkt? Alhoewel.. je weet het niet. Maar goed, ik ben dus nog in Nepal en krijg vanavond weer nepalese kookles!
Liefs Mad.

• 08 Mei 2010 - 12:28

Frans:

Massel

• 08 Mei 2010 - 14:51

Monika:

Zo zeg, er is nogal wat gebeurd de laatste dagen. Ik wordt al zenuwachtig enkel van het allemaal te lezen, laat staan dat ik in die situatie zou zitten haha. Gelukkig kan je blijven en hopelijk komt er niet nog een strike.

• 08 Mei 2010 - 22:00

Antoinet:

Namaste maddi,
    Wat een gedoe zeg, blijf je daar of ga je weer naar een andere plek?
    Ben benieuwd hoe dit allemaal afloopt. Het is wel allemaal heel herkenbaar, al heb ik het zelf niet beleefd, maar wel Noor en Margriet.
    Ik heb hier in de krant er nog niet veel over gelezen, zoek wel op internet.
    Nou succes daar en kussie

• 11 Mei 2010 - 13:37

Noor:

Wat super, maar je weet het echt niet met de tsrikes daar van de een op de andere dag is het weer aan de gang. Maar als je nog naar pokhara wilt, om nu wel mee te maken hoe heerlijk het daar is. Himalaya encounters staat in de lonely planet op blz. 257 nr 11 op de kaart. En in kathmandu zit het in thamel bij kathmandu guesthouse. Ben je al bij Bodanath stupa geweest! Is echt te gek.
    Groeten Noor (dochter van Antoinet)