Bijzondere situatie
Door: Maddi
Blijf op de hoogte en volg Maddi
03 Mei 2010 | Nepal, Pokhara
Vandaag weer strike. Luiken van de winkeltjes dicht of half open, zodat je stiekem even naar binnen kunt glippen om snel wat te kopen.
Heb vanochtend weer met die meiden ontbeten was supergezellig. Het restaurantje was gister open zolang je maar binnen je eten op at. De luiken waren wel open. Maar toen we er vanochtend aankwamen wat het helemaal dicht.Wij achterom gelopen en toen mochten we via het huisje van de eigenaren (Nepalese familie) naar binnen. Ze hadden gehoord dat vandaag de maoisten naar Pokhara konden komen om te komen controleren. Nou ja echt raar, stiekem in een restaurantje eten.. je moet toch eten!
Ik vind het echt sneu voor die lieve mensen hier, ben er zelf ook verdrietig over. Je merkt ook aan ze dat ze ermee zitten en ook bang zijn. In Kathmandu zijn ruiten van winkeltjes en van autoos met mensen erin ingegooid, vlakbij Chitwan zijn rellen met violence uitgebroken, in Kathmandu zijn in een hotel materialen gevonden om bommen te maken. En de mensen hier doen zo hun best om er iets van te maken! Ze maken muziek op straat (heb er een filmpje van gemaakt) Spelen cricket, maken kletspraatjes met kopjes chai.. Wat het wel weer heel bijzonder maakt. Vanavond mogen de winkeltjes en restaurantjes weer even open net als gister en komt de reuring weer even terug, joepie gezellig met de meiden eten!
Hoi Frans ja ik was ook van plan een boek te gaan schrijven na thuiskomst! Mag jij het eerst goedkeuren!
Zo Cees jij zou best met mij willen ruilen? Nou hier kan je echt niet schaatsen hoor veel te warm!!
Hoi El wat lief dat je zo veel en zulke lieve berichtjes schrijft! Eind november maar even live ervaringen uitwisslen! Er komt vast weer een hoop boven bij jou is het niet? Nee hoop niet dat het erger wordt. Probeer elke dag de Himalayan times te lezen en mocht het uit de hand dreigen te lopen kan ik naar het vliegveld hier lopen, 1,5 uur en naar Kathmandu vliegen en dan vlieg ik denk ik door naar Noord-india of een ander land. Maar ik wacht het nog even af, ik verveel me hier nog niet lekker aan t relaxen en het is zo leuk met die meiden! Groetjes aan de meiden!
Haha Jel we hebben hier diezelfde stopzin als ik Kathmandu: You happy, me happy! En ik heb er nog een: No money, no honey! Haha moet er erg om lachen die gekke Nepalis!
Hoi Monika ik denk dat die krokodillen banger voor mij waren haha1
Hoi lieve Antoinette heb je de chai al klaar? Dan maak ik de biryani!
Deden jullie er 9 uur over van Kathmandu naar Pok? Zaten jullie ook in een jam? Waar zit Pashupathi ergens? Ik wil hem wel even opzoeken als het niet al te ver is! Er mogen geen bussen taxis of riksjas rijden maar een fiets valt wel te scoren hier en ik was toch van plan van de week te gaan fietsen..
Ik zal trouwens even een tasje kopen..
Kussen uit een (te) rustig but beautiful Pokhara!!
Hoi Monika ik denk dat die krokodillen banger voor mij waren haha1
Hoi lieve Antoinette heb je de chai al klaar? Dan maak ik de biryani!
Ik zal trouwens even een tasje kopen..
Kussen uit een (te) rustig but beautiful Pokhara!!
04 Mei 2010 - 21:58
Antoinet:
Hoi Lieverd,
Als je terug bent gaan we echt lekker koken!!!
Ja wij hebben ook zolang in de bus gezeten, maar je ziet wel veel van de omgeving en van alles en nog wat in de bus, zelf kippen en geiten haha.
Pashupati werkt bij Hymalia encouters en die zitten in de hoofdstraat van Like site Pokhara.Je kunt daar wel met de fiets naar toe, ik denk ook wel dat het daar wat rustiger is. Kijk je wel uit met al dat politieke gedoe. En niet naar Noord India gaan, iieecchh daar hebben wij heeeeeele slechte ervaringen. Nou lieverd geniet en maak mooie foto's dan kanik weer herinneringen op halen.
Hoe gaat het eigenlijk met je darmen??
Kussie