Bloedheet of tewel khub gorum!! - Reisverslag uit Dhaka, Bangladesh van Maddi Ferket - WaarBenJij.nu Bloedheet of tewel khub gorum!! - Reisverslag uit Dhaka, Bangladesh van Maddi Ferket - WaarBenJij.nu

Bloedheet of tewel khub gorum!!

Door: Maddi

Blijf op de hoogte en volg Maddi

23 Maart 2010 | Bangladesh, Dhaka

Het is hier 38 graden! Je kan de druppels wel van je gezicht vegen maar na 2 minuten kan je weer opnieuw beginnen. Vind het net iets te warm, 35 kan ik net hebben..
Vonochtend naar de markt in Jabra geweest, die is het dichtste bij en hebben veel groenten. Ik heb i.p.v. bengaalse worteltjes een nieuwe verslaving mam een soort roodgroene bladgroente een soort spinazie, die roerbak ik met een klein beetje gember en knoflook. En dat gaat goed. Ik las op internet dat veel knoflook goed is bij een verstoorde darmflora. Nou dat is voor mij geen straf vraag maar aan Lian haha! Vandaag voor het eerst weer een beetje normaal naar de wc geweest, hoera! Het gaat echt de goede kant op! Vanochtend de laatst dingen voor Nepal geregeld. Alles is nu klaar en ik ben voor de belangrijkste dingen upto date. Wat er allemaal te doen is weet ik niet precies dat zoek ik daar wel op mn gemakje uit! Ik stortte na de lunch weer in heb weer drie uur geslapen. Maarja ik moet niet verwachten dat het in een keer weer over is. Na zo een lange hete dag in Manikganj gisteren en een regelochtend. Morgenvroeg 9 uur een afspraak met Nizam, ga ervan uit dat ik morgen weer een fitte dag heb en een hoop kan doen! Gatsie het is nu half 8 savonds en de zweetdruppels druipen overal vandaan. Nou ja dat went ook wel weer, en straks in Nepal is het een stuk koeler. Kan ik weer klagen dat ik het te koud heb haha!
Mam hartelijk dank dat je mn nr op mn site hebt gezet! DC aan Zee belde net en ik had 2 collegaas en een aantal deelnemers aan de lijn dit was echt heel erg gaaf! Tanja vertelde dat ze overmorgen jarig is en boterkoek ging tracteren. Toen ik vroeg of ze een stukje boterkoek wilde opsturen naar Bangladesh zei ze "dat kan niet" He wat jammer nou!!
Jelmer, even voor alle duidelijkheid:Amar laptop rani nai, amar laptop khub lal!! En waarschijnlijk weet je precies wat ik hiermee bedoel!
Wow Sonja ik verlang nu al naar die kleurrijke rododendrons! Ja die geur van dycentrie is niet te missen! het blijft ook zo lekker lang in je neus hangen, bij jou dus ook al jaren! Wat een ellende is dat he? Als je dat eenmaal hebt geroken vind je gewone poep niet meer stinken! Gelukkig is hier een heleboel wierook te krijgen die heb ik dan ook heel veel gebruikt!
Athina ik ga geen hiking doen in Nepal, maar lekker uitrusten en waarschijnlijk een retraite doen, in stilte, heerlijk!! Want hier in Bangladesh is het volgens mij nergens stil!
Haha Mar ja ik zal zo even mn profielfoto veranderen. Je moet voor de gein die spin eens als desktopachtergrond instellen brrrr dan wordt zelfs ik er bang van!
Hans en Gerry ja er zijn hier ook een hoop positieve dingen en lieve mensen en ook jullie mailtjes, reacties etc helpen mij goed om positef te blijven!
Lieve nichtjes Monika en Renate jullie ook bedankt voor jullie lieve berichtjes. Ja het is waar ieder klein stapje is er een, af en toe moet ik het even van een ander horen.
Ja paps het was heel fijn weer op Afroza te zijn! Ben zo blij dat ze er vanuit het DC ook mee bezig zijn! Ik heb Nizam gevraagd elke week een bespreking te houden met de moeders over de observaties en ik zal hem hiervoor wat tips geven. Antoinette vraagt of hij elke week een verslag naar haar stuurt over deze besprekingen dus dan blijft de boel niet helemaal "onbewaakt" om het maar even zo te zeggen. ik zal haar vragen deze verslagen weer naar mij door te sturen zodat ik weer waar ik het weer kan oppakken in september. De 2e ronde ja en wat mij betreft volgen er meer! Liefs van je dochter Makosha die weer in haar web zit!
Hoi El wat ontzettend fijn zo een stukje van jou over herkenning. Ja het is ook zo eigenlijk vraag ik best veel van ze. Gelukkig heb ik ook een goede band met de moeders. Soms geven ze mij een pakje biscuitjes, dan geef ik hen weer wat. En we hebben ook een hoop lol en dat scheelt een hoop. Ja af en toe wel even een scheef gezicht maar dat trekt meestal snel weer bij, vooral als je er een grapje over maakt. Hey Cor ja ik ben afgevallen je maar altijd op de verkeerde plek zal je net zien! Alles goed met papuasap? Bedankt voor je berichtjes!
XxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxXXXXXXXXXXXXXXXXX

• 23 Maart 2010 - 14:08

PURA VIDA:

Hey mooi Banglamaddi!!
    Knoflook, haha zal die salade van jou nooit meer vergeten. Poeh! Ze zeggen dat een mens 4 a 5 spinnen eet per jaar in je slaap!! Geloof jij dat?? Ik niet hoor.....IIIEEEE!! Moet je toch niet aan denken. Fijn dat je helemaal upto date bent over de belangerijkste dingen voor je reis naar Nepal. Hoop dat je je snel weer helemaal toppie voelt!! Love you en you're the best!

• 23 Maart 2010 - 14:31

Leontien:

Hoi Maddi,

Je maakt daar heel wat mee zo te lezen.
    Balen dat je steeds zo ziek bent geweest, maar gelukkig ben je alweer aan het opknappen.
    Die spin is echt eng zeg, niet echt een heel leuk huisdiertje.
    Ik blijf je verhalen volgen hoor!!!

Liefs Leontien

• 23 Maart 2010 - 15:28

Mams:

Leuke verhaaltjes!Doet ons goed. Wat grappig hé, dat
    Banglamadi Bengaalse vrouw betekent!
    Je profielfoto ziet er stukken beter uit, zal je veel mensen een plezier mee doen. Maar je kan wel merken dat je nog niet helemaal beter bent en nog veel moet LIGGEN! Haha, wat ben ik toch grappig!Hier is het nu echt lente!...jippie...
    Papi.

• 23 Maart 2010 - 16:22

Hans En Gerry:

Hoi Maddi
    Leuk je mail, je maakt wel wat mee hé
    We hopen dat je poepdoos nu gewoon zijn werk gaat doen, en dat je straks in Nepal lekker kan uitrusten van al de dingen die je hebt meegemaakt.
    Hopelijk volgen er nog meer van deze lieve en informatieve mailtjes.
    We wensen je heel veel goeds toe en heel veel groetjes en kusjes van
    ons

Tot mails Hans en Gerry

ons

• 23 Maart 2010 - 16:28

Renate:

Knoflook goed voor de darmen??? Als je PDS hebt in ieder geval niet hoor. Dan is knoflook zo wat het allerslechtste dat je kan eten. Als ik iets met knoflook eet heb ik dagenlang enorm veel pijn en gas. Dus ik zou er toch maar voorzichtig mee zijn hoor nichtje.

• 23 Maart 2010 - 17:48

Antoinet:

Hoi Lieverd,
    Wat geniet ik van je mooie verhalen??
    In Phokara kun je aan het meer heeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk
    relaxen!!
    Kussie

• 24 Maart 2010 - 20:02

Astridmeeuwenoord:

lieve mad, zo ik heb eindelijk alles weer bij gelezen, heel veel succes in je volgende reis, en ik lees het wel weer, kaartje hou je te goed voor als je terug komt.xxas

• 24 Maart 2010 - 20:52

Frans En Ingrid West:

Ha die Madieken,
    Fijn te horen dat je darmpjes niet meer zo vreselijk opstandig zijn!
    Hier in Westerbork gaat alle zo z'n gangetje! A.S. vrijdag gaan we met alle cliënten en zo'n 25 man/vrouw personeel naar Parijs. We zien er wel wat tegen op, want je weet het, autisten hebben veel behoefte aan een vaste structuur, maar aan de andere kant kan het ook heel erg leuk zijn toch? Wij wensen je een heel goede tijd en veel en lekker chillen!
    Liefs van ons!