Ha Noi
Door: Maddi
Blijf op de hoogte en volg Maddi
03 Juli 2010 | Vietnam, Hanoi
Hoe is Vietnam?
Afgezien van het voorval met de taxi vind ik het hier meevallen. Ik voel me hier veilig. Wel wordt aangeraden om op je spullen te letten, iemand liep savonds bij het meer en toen werd gewoon zn rugzak opengeritst door een voorbijganger! Heb op de mijne maar een slotje gedaan..
Ik heb veel verhalen gehoord over de cultuur in Vietnam. Dat die heel anders als in Laos zou zijn, veel agressiever. Zelf vind ik het van allebei wat, maar toch vind ik de aardige mensen overheersen. Ik vind het echt een stad van tegenstellingen. Of heel arm, of heel rijk. Of heel narrig, of heel aardig. Straatverkopers op de stoep voor een 5-sterrenhotel je weet wel..
Vandaag heb ik door Hanoi gefietst. Nou is het hier erg druk op straat, vooral vreeeselijk veel scooters. Nou was Dhaka nog veel drukker, maar daar ontweken ze je meer als je de weg overstak, hier moet je echt uitkijken niet geraakt te worden! Heb gisteren gedineerd met een man die was aangereden. Dus ook op dat gebied oppassen geblazen! Vanmiddag ben ik naar de water puppetry show geweest, dat was echt onwijs mooi en grappig! Ik had stoel A19, maar de stoelen in rij A gingen maar tot 18. Echt weer zo een aziatisch geintje.. Het was met live authentieke Vietnamese muziek en zang. Zoooo mooi!! Ik zat er zowat bij te huilen zo genoot ik ervan. Terug naar mn hostel raakte ik de weg kwijt. En de weg kwijtraken is een van de leukste dingen in Azie. (Loesje: zullen we verdwalen? Ik weet de weg.) Ik ontmoette een man uit India die me een kop koffie aanbood. We raakten in gesprek over Hindoeisme en Boeddhisme, en het verschil tussen de cultuur in het westen en Azie. Opeens zegt de man: i think you are different. Hij pakt mn hand en kijkt naar mn palm. You are living in your own world, zegt hij. Nou wil ik niet te bijgelovig zijn en ook weer niet te sceptisch, maar een ding is waar: wat hij zei is wel precies zoals ik het zelf ook voel. Bijzonder..
Morgen ga ik voor een dagje naar Ha Long Bay aan de kust, schijnt erg mooi te zijn. Savonds weer terug in Hanoi hiep hoi.
03 Juli 2010 - 18:04
Wim:
Ha Maddi,
Hij heeft gelijk. En je schrijft leuke verhalen! -
03 Juli 2010 - 19:32
Antoinet:
Hoi Lieverd,
Zo krijgen we een beetje een idee van vietnam.
Wel veel mannen de laatste tijd in je verhaal!!!!!.
Eigen wereld!!??
Ha long Bay klinkt heerlijk ben benieuwd.
Pas je goed op jezelf.
Kussie -
04 Juli 2010 - 08:05
Soni:
Hey Maddi,
Leuk dat je volop kan genieten en fijne mensen ontmoet. Kijk wel uit en laat je intuitie je leiden.
x -
06 Juli 2010 - 07:25
Papuasap:
He madcoco,
Je bent geen Amerikaanse touriste,dus je hebt niks te vrezen,als je maar niet in het mekong gaat zwemmen,schijnt zwaar vergiftigd te zijn !
Net als het water in Bangladesh, heel veel mensen liggen i/h ziekenhuis met vergiftegings verschijnselen ! Het grondwater zit vol met arsenicum.Gelukkig dat Je op tijd bent vertrokken !
Grt.Noes xx
06 Juli 2010 - 20:27
Antoinette:
Hoi Maddi, net wat fotootjes van je gezien. Gaaf hoor, wat ben jij toch een bofbips.
Niketan wordt toch uitgezonden op Ned. 2. Ook al hadden we niet gewonnen. De uitzending is op 11 augustus om 10.05 uur. Vertel het voort.