Typisch Azie - Reisverslag uit Luang Prabang, Laos van Maddi Ferket - WaarBenJij.nu Typisch Azie - Reisverslag uit Luang Prabang, Laos van Maddi Ferket - WaarBenJij.nu

Typisch Azie

Door: Maddi

Blijf op de hoogte en volg Maddi

06 Juni 2010 | Laos, Luang Prabang

Nou toen ik vanochtend wakker werd ben ik eerst een uurtje in mn boek gedoken.
Daarna aangekleed en mn dpullen in mn backpack gepropt om naar een ander hostel te gaan. Toen ik naar beneden liep gaf ik de sleutel aan een wat oudere vrouw waarvan ik wist dat ze bij de family van het hostel hoorde. Ik zei netjes "korb jai", dank je wel. En hield een tuk tuk aan. Waarna de vrouw begon te roepen "pay money" "pay money". Ik dacht, dit fiasco hebben we gisteren toch al gehad? Ik zei "no no already finish" Maar ze bleef maar roepen "pay money, pay money" Ik had mn backpack ondertussen in de tuk tuk gegooid en had echt geen zin die er weer uit te halen om weer te wzchten tot ze gevonden had dat ik 2 dagen geleden al mn rekening voor afgelopen nacht betaald heb. Ik ben in de tuk tuk gestapt en de vrouw keek me boos na. Ja heb ik ook wel verdiend na buitengesloten te zijn en twee keer vals beschuldigd te zijn van mn rekening niet betalen. Ik ben echt een zwaar criminele toerist hier in Laos!
Toen ik in mn volgend hostelletje aankwam werd ik zeer hartelijk ontvangen. Er werd me verteld waar ik het gratis water en de bananen kon vinden en een gezellig kletspraatje gemaakt. De kamer is ietsjes duurder maar wel een stuk koeler en dichter bij het centrum. Op het bordje bij de ingang staat "Gues Thouse". Is dit een raadsel? Moet je raden/guessen wat een Thouse is? Ik ben er nog niet achter..
Ook kan je hier spegati en een milk shark krijgen, op een hete kom soap. Ja het voedsel is hier bijzonder en de namen al evenzeer!
Nog een typisch aziatisch verhaal over een busreis schrijf ik in een ander blogje, geniet ervan!

• 06 Juni 2010 - 11:36

Mampap:

Wat een leuke verhalen! Ik lig dubbel bij die naamgevingen!Ze doen wel hun best om het voor de toerist begrijpelijk te maken...of niet...?!Leuk.

• 07 Juni 2010 - 08:34

Antoinet:

Hallo boeffie,
    Nou je hebt groot gelijk, ze proberen natuurlijk of je er in trapt. Goed gedaan.
    Nu zit je tenminste bij aardige mensen, of komen die vandaag of morgen ook als een aapje uit de mouw, niet te hopen.
    Geniet
    Kussie