Geland (nou ja nog niet echt) in Nepal
Door: Maddi
Blijf op de hoogte en volg Maddi
02 April 2010 | Nepal, Kathmandu
Vanmiddag in Nepal aangekomen. Was ongeveer 40 minuutjes vliegen. Uurtje in de rij voor mn visum maar dit ging verder zonder problemen ook mn bagage vond ik makkelijk terug en er is een wonder gebeurd, hier in Kathmandu kan ik wel met mn gewone bankpasje pinnen! Het hostelletje is vergeleken bij de afgelopen drie maanden echt heel erg luxe, ik moet eerlijk gezeggen ik geniet er wel even van! Ik heb de goedkoopste kamer maar wel met eigen (engels) toilet en ik heb een warme douche genomen, en niet met een limonadekan maar er kwam heet water uit de douchkop, jezus wat kan zoiets lekker zijn! Eindelijk eens met warm water die kokosolie uit mn haar kunnen wassen, ik had net een bos touw op mn hoofd onderhand..Het was op de dag af precies 3 maanden geleden, mn vorige echte warme douche had ik op 2 januari vlak voor mn vertrek bij mn ouders thuis. Toen we wegreden van de airport vond ik het erg op Dhaka lijken, chaotisch verkeer, dezelfde chaotisxche winkeltjes, troep op straat. Maar toen we de wijk Thamel inreden werd het opeens heel anders. Het is hier veel netter, schoner, overzichtelijker. En er zijn hier een leuke winkeltjes!!!! Nou dat wordt echt een oefening in me inhouden.. Jeetje wat leuke kleurrijke kleding, ayurveda toiletartikelen, hebbedingetjes etc. Maar ik zat vanmiddag precies aan de 19 kilo dus veel kan er niet meer bij haha maar goed ook want ik heb er ook geen geld voor. Ik voel me een beetje dubbel.. Ik vond de hitte in Bangladesh niet meer om uit te houden, ik sliep snachts slecht ervan en ik kreeg steeds meer uitslag die ook jeukt. Hier is het ook warm, maar heb ik er geen last van. Nu is het hier half 8 savonds en zit ik met mn bangali vestje aan (Heb ik toch Bangladesh nog een beetje bij me) De twee dagen voor mn vertrek was ik zo bezig met van alles dat ik niet zo bezig was met mn vertrek. Nou stond ik vanochtend op het vliegveld in Dhaka en belde Lean of alles goed ging en ja hoor daar kwamen de tranen (moet me nu ook weer inhouden) Tja na drie maanden met de kinderen, moeders, collegaas, en kennissen gemaakt in Manikganj, dat was allemaal heel intensief, in nu ineens 5 maanden geen contact met hen, ik heb het er ff moeilijk mee. Maar ik had ook weer last van airportstress dat zal ook wel meespelen. Wat dat toch is, ik heb wel voor hetere vuren gestaan. En op het moment dat ik naar een vliegveld moet, schiet ik in de stress!! Nou ja je moet je toch ergens druk over maken? Ik denk dat ik even een nachtje goed moet slapen en dat het dan weer beter gaat voel me nu niet echt happy. Ik wilde een beetje rust maar nu mis ik de chaotiek, de bangladesh crisis (dat niks vanzelf gaat) Ach over een paar dagen ben ik hier ook weer gewend en wil ik hier straks ook niet meer weg. Ja het is echt een jaar van ervaren, ontmoeten, en weer afscheid nemen. En het is goed zoals het is, zo wilde ik het ook. Er is wifi in dit hotelletje waar ik een paar nachtjes verblijf maar niet op mn kamer, wel beneden en in de tuin.
Nou ik ben in ieder geval veilig hier, heb wat boodschapjes in het dorp gedaan en wat gegeten. Zo lekker mn mooie kamertje in en uitslapen en morgenochtend weer een warme douche jaja en ontbijt in het hotelletje, wat een luxe!!!
Tot snel, liefs Mad.
Tot snel, liefs Mad.
02 April 2010 - 14:57
Jellidnie:
Welkom in Nepal, globetrotter. Geniet van de luxe en nu eerst even goed uitrusten. De vakantie is nu echt begonnen. See you soon!!! XxX -
02 April 2010 - 15:02
Hans En Gerry:
Hoi Maddi
Leuk je even aan de telefoon te hebben gehad afgelopen week, het was grappig om je stem even te horen.
Gelukkig ben je goed aangekomen in Nepal en gaat alles daar goed.
Je voelde je een stinkdier maar dat is na die heerlijke douche gelukkig weer voorbij. Bedankt voor je grote mail, ja je maakt wel wat mee in die 3 maanden, maar nu kan je heerlijk gaan genieten van je vakantie.
Misschien zie je daar wel een lieve Nepalees, is weer wat anders als die hollandse kerels.
Nou Maddi geniet er van en heel veel groetjes en kusjes van ons beide -
02 April 2010 - 16:31
Soni:
hela Maddi,
Leuk toch dat je zo lekker kan genieten van een warme douche.
Ik snap het wel dat het een dubbel gevoel geeft, afscheid nemen is niet eenvoudig en kan dan ook heel intens zijn. Geniet van de rust en kom even op adem dan kan je aan het volgende avontuur beginnen. Lieve groetjes
Soni -
02 April 2010 - 17:41
Monika:
Eindelijk even bijkomen nu, geniet ervan! -
02 April 2010 - 19:12
Frans:
Geniet er nu maar van. Je hebt het verdient
Even alles van je af schudden en nieuwe ervaringen opdoen
Liefs,
Frans -
02 April 2010 - 20:10
Cees Meeuw:
Hoi Mad
Geniet maar lekker in Nepal .
Ondanks je ziek zijnvindik toch dat je met een goed en gaaf jaar bezich ben
geniet er van
Gr K C -
03 April 2010 - 13:55
Astridmeeuwenoord:
lieve mad,dat jij het zo lang uitgehouden heb,zonder douche.dat had je toch ook niet van jezelf gedcht. nou meisy geniet van je vakantie,waar blijf je die 5maanden dan, nepal india ennn?he en wie is die knappe jongen op de foto. xxas -
03 April 2010 - 13:55
Astridmeeuwenoord:
05 April 2010 - 10:57
Antoinet:
Hoi Maddi,
Kan me voorstellen dat het heel dubbel voelt, het is ook niet niets om dat allemaal zo achter te laten, maar nu is het even tijd voor jezelf. Ook al is het begin moeilijk, ik geloof vast dat je het heel erg naar je zin gaat krijgen daar, bij die lieve Nepaleese mensen.
Laat het allemaal maar over je heen komen. En tranen die mogen hoor, ik voel met je mee.
Dikke kus.